02.06.17
AS Cēsu alus saņem augstāko novērtējumu Ilgtspējas indeksā – Platīna kategoriju

2017.gadā Ilgtspējas indeksa ekspertu vērtējumā lielākā Latvijā ražojošā alus darītava AS Cēsu alus ieguvusi augstāko ilgtspējīga biznesa novērtējumu – Platīna kategoriju. Saņemtais novērtējums apliecina augsto sociālās atbildības kultūru un uzņēmuma ilgtspējas sniegumu, kā arī atklātību un caurskatāmību uzņēmuma darbībā un komunikācijā.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens pasniedz Ilgtspējas indeksa balvu Cēsu alus valdes priekšsēdētājai Evai Sietiņsonei

1.jūnijā, kad svinīgā ceremonijā tika apbalvoti astotā Ilgtspējas indeksa dalībnieki, AS Cēsu alus sniegums īpaši novērtēts, saņemot Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības balvu par ieguldījumu sociālā dialoga attīstībā. Savukārt Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone pasniedza Evai Sietiņsonei Ilgtspējas līderes balvu par atbildīgu, ilgtspējīgu un stratēģisku uzņēmuma AS “Cēsu alus” vadību.

Eva Sietiņsone, AS Cēsu alus valdes priekšsēdētāja: “Sociālās atbildības aspekti caurvij uzņēmuma darbību jau daudzu gadu garumā un mēs mērķtiecīgi esam strādājuši, lai arvien uzlabotu uzņēmuma sniegumu ilgtermiņā un veicinātu sadarbību un dialogu, kā arī realizētu sociāli atbildīgu attieksmi pret visām iesaistītajām ietekmes pusēm – tie ir mūsu uzņēmuma darbinieki, klienti un sadarbības partneri, vietējā kopiena – Cēsis, un sabiedrība kopumā. Esam gandarīti, ka mūsu rūpes un sniegums tiek atzīts un novērtēts. Mēs lepojamies, ka veidojam ne tikai ilgtspējīgu uzņēmumu, bet arī ilgtspējīgu Latvijas alus nozari – kā lielākā Latvijā ražojošā alus darītava, esam nozīmīgs uzņēmums ne tikai reģionam, bet arī Latvijas ekonomikai.”

AS Cēsu alus Ilgtspējas indeksa novērtējumā piedalās kopš tā ieviešanas Latvijā 2010.gadā. Pirmajos trīs gados AS Cēsu alus saņēma Sudraba kategorijas novērtējumu, bet mērķtiecīgi attīstot uzņēmuma darbību un ilgtspējas sniegumu, no 2013.gada uzņēmuma veikums Ilgtspējas indeksā novērtēts ar Zelta līmeni un 2017.gadā – ar Platīna līmeni.

AS Cēsu alus katru gadu izdod Sociālās atbildības pārskatu, kurā ietverta informācija par uzņēmumā noteikto sociālās atbildības stratēģiju un mērķiem, īstenotajām aktivitātēm un plāniem katrā no definētajām atbildības jomām. Ar jaunāko Cēsu alus Sociālās atbildības pārskatu var iepazīties šeit: http://ej.uz/Cesu_alus_SA_parskats

Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kas balstīts uz starptautiski atzītas metodoloģijas, palīdzot Latvijas uzņēmumiem novērtēt savas darbības ilgtspēju un korporatīvās atbildības līmeni. Iniciatīvas partneri ir Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS).  Platīna kategorijā novērtētie uzņēmumi savā darbībā ir pilnībā integrējuši korporatīvo atbildību, tajos notiek sistemātiska datu vākšana un ietekmes novērtēšana un uzņēmumi par savu darbību atskaitās ar augsta līmeņa caurskatāmību un ietekmes auditorijas iesaisti.