Alum, tāpat kā vīnam, ir neskaitāmas nokrāsas, aromāti, garšas notis un raksturs. Lai šīs nianses pilnvērtīgi izbaudītu, dzēriens jālej atbilstošās glāzēs, kas izceļ katras šķirnes īpatnības un ļauj alus cienītājiem gūt nevainojamu garšas piedzīvojumu.

Liela glāze ar sašaurinātu lejasdaļu. Šādā glāzē parasti lej alu ar vieglu garšu un zemu rūgtuma līmeni. Ar šādu alu var lieliski veldzēt slāpes, sajūtot vien pavisam maigu apiņu garšu.

Garena glāze uz kājiņas ar nedaudz platāku augšdaļu. Šādās glāzēs lej alu ar vidēji piesātinātu garšu, alū jūtami apiņi un rūgtenums, tomēr tas ir maigs un piemērots, lai veldzētu slāpes.

Mazāka tilpuma un smalkāka glāze uz kājiņas. Šādās glāzēs lej pilnmiesīgu alu, kam ir ilga pēcgarša ar karameles un iesala niansēm un maigu medainumu.

Glāze uz kājiņas ar plašu atvērumu. Var būt arī lielāka izmēra glāze ar atvērumu kā konjaka glāzei. Tā ir piemērota piesātinātam alum ar garšvielu un augļu notīm, kā arī alum ar vieglu kūpinājumu.

Glāze ar platu lejasdaļu, kas pāriet šaurākā kakliņā, atkal kļūst platāka un beidzas ar šaurāku atvērumu. Šādā glāzē parasti lej saldenu alu, kurā jūtams svaigums kopā ar citrusa notīm.

Samērā masīva un plata glāze vai kauss – tas izceļ rūgta un stipra alus garšas notis, pasvītrojot tumīgumu un citas tumšā alus nianses.

Bieza liela izmēra glāze ar sašaurinātu lejasdaļu un platāku augšdaļu. Glāze veidota tā, lai izceltu alus aromātu un skaisto, no smalkiem burbulīšiem sastāvošo putu cepurīti, kura ir tik raksturīga kviešu alum.