31.05.22
“Cēsu alus” darbinieki iestāda 2000 egļu jaunaudzi

Alus darītavas “Cēsu alus” darbinieki kopīgiem spēkiem iestādījuši 2000 egļu jaunaudzi, lai kompensētu gada laikā izmantoto papīra daudzumu “Cēsu Premium” alus stikla pudeļu etiķetēm. Projekts realizēts sadarbībā ar Latvijā lielāko pilna cikla meža apsaimniekošanas un kokrūpniecības uzņēmumu “PATA”, egles iestādot uzņēmumam piederošos mežos Inčukalna apkārtnē.

Egļu jaunaudze kompensēs viena gada laikā saražoto alus zīmola “Cēsu Premium” stikla pudeļu etiķetēm izmantoto papīra daudzumu. Šī ir kļuvusi jau par ikgadēju tradīciju, ko uzņēmums realizē ik gadu. Pagājušajā gadā “Cēsu alus” darbinieki iestādīja 1000 egļu stādus Limbažu novada Lādezera apkārtnē.

Eva Sietiņsone, “Cēsu alus” valdes priekšsēdētāja: “Kopā ar sadarbības partneriem – uzņēmumu “PATA” – esam iedibinājuši šādu tradīciju un jau otro gadu “Cēsu alus” darbinieki dodas kopīgā talkā stādīt egles. Tas veicina mūsu uzņēmuma darbinieku vides apziņas veidošanos, kā arī mūsu kopējo sniegumu vides saglabāšanā un ilgtspējā. Pagājušajā gadā uzsākām projektu “Better Future”, kur viens no solījumiem bija rūpēties par dabas resursu saglabāšanu nākamajām paaudzēm. Alus darītavā ikdienā strādājam pie tā, lai pēc iespējas mazinātu vides ietekmi un rastu jaunas iespējas, lai būtu videi draudzīgāks uzņēmums. Šogad mūsu mērķis ir rūpīgi izpētīt arī produkta dzīves cikla ietekmi.”

“Esam patiesi gandarīti, ka arvien vairāk uzņēmumi Latvijā vērtē savas darbības ietekmi uz vidi un veic pasākumus, lai to mazinātu. Uzņēmums “Cēsu alus” ar iniciatīvu “Better Future” ir labs piemērs tam. Jau otro gadu pēc kārtas mums bija patiess prieks uzņemt “Cēsu alus” darbiniekus, kas “PATA” grupas mežos šogad iestādīja 2000 eglīšu,” norāda “PATA” uzņēmumu grupas Korporatīvo attiecību un klientu servisa vadītāja Elīna Dobulāne.

“Cēsu alus” solījumus labākai nākotnei un iniciatīvas skatīt šeit: www.cesualus.lv/betterfuture