18.06.10
AS „Cēsu alus” atver pirmo alus restorānu Latvijā

Latvijas otrā lielākā alus darītava AS „Cēsu alus” izveidojusi unikāla koncepta alus restorānu „Merlin”, kas no šodienas ir atvērts apmeklētājiem. Fusion stila ēdienkarte, dizains un plašs pasaules zīmolu alus klāsts ir restorāna kvalitātes zīme.

Latvijas otrā lielākā alus darītava AS „Cēsu alus” izveidojusi unikāla koncepta alus restorānu „Merlin”, kas no šodienas ir atvērts apmeklētājiem. Fusion stila ēdienkarte, dizains un plašs p­asaules zīmolu alus klāsts ir restorāna kvalitātes zīme.

merlin

Attīstot alus lietošanas kultūru Latvijā, Cēsu alus radījis īpaša koncepta alus restorānu. Alus restorāna šefpavārs ir Aleksandrs Kardašs, kas veidojot ēdienkarti, par pamatideju akcentē gan alus izmantošanu pēc iespējas plašākā ēdienu klāstā, gan arī tāda veidafusion stila ēdienu piedāvājumu, kas lieliski saskan ar dažāda veida alus lietošanu.

Lai nodrošinātu unikālu ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, restorānā – vienīgajā Latvijā – ir speciāla, pēc individuāla pasūtījuma, gatavota Josperkrāsns. Tā ir atklāta tipa krāsns, kurā uz katram ēdienam piemērotām oglēm tiek gatavoti gan gaļas produkti, piemēram, steiks, gan dažādi miltu un dārzeņu izstrādājumi.

Restorānā būs pieejamas vairāk kā 50 alus šķines. Gan Cēsu aluszīmoli, gan pasaules līmeņa alus šķirnes. Veidojot alus piedāvājumu, mērķis ir nekonkurēt ar maznozīmīgām garšas īpatnībām, bet akcentēt plašo alus šķirņu dažādību pasaulē. Restorānā būs iespēja iepazīt ganLager tipa alus, kas ir izplatītākie Latvijā, gan Ale un Stout segmenta alus šķirnes no dažādām alus ražotāju lielvalstīm.

Alus restorāns „Merlin” atrodas jaunattīstītajā Rīgas Spīķeru kvartālā; tas izvietots trīs stāvos – pagrabtelpā, pirmajā stāvā, kurā atrodas lounge bārs un otrajā – restorāna – stāvā. Restorāna pievārtē atradīsies vasaras terase. Telpu dizaina autore ir Zane Tetere. Vienlaikus restorāns var uzņemt 150 viesus.

Restorāna nosaukums „Merlin” cēlies no velsiešu leģendās minētā labā burvja Merlina vārda, ar nolūku integrēt Merlina tēlu gan restorāna vizuālajā formējumā, gan interjerā, tādejādi iemiesojot labas omas un mirkļa burvestības gaisotni.

AS “Cēsu alus” ir restorāna koncepcijas autors un īpašnieks, restorāna pārvaldnieks ir SIA “Duglass RB”, bet telpas ir nodrošinājusi “Spīķeru biedrība”.