28.04.20
Lido Speciālais alus – populārākais jaunais alus Latvijā 2019.gadā

Katru gadu starptautiskais mārketinga un patērētāju izpētes uzņēmums “Nielsen” noskaidro veiksmīgākos jaunos produktus. “Nielsen”, izmantojot pārdošanas rādītājus valsts mazumtirdzniecības tīklos un izvērtējot patērētāju viedokli noskaidrojis, ka patērētāji 2019.gadā no jauno ātrās aprites produktu klāsta ar pirmo vietu novērtēja un titulu “Gada Jaunais Produkts 2019” piešķīra “Latvijas maiznieks” līnijas “Latvijas Graudu” saldskābmaizei ar diedzētiem graudiem un sēklām, bet otro vietu – šīs pašas līnijas rupjmaizei ar diedzētiem graudiem un sēklām. Trešo vietu Latvijā veiksmīgāko jaunumu trijniekā izcīnīja “Cēsu alus” ražotais “Lido Speciālais alus”. “Lido Speciālais alus” ir kļuvis par populārāko jauno alu Latvijā 2019.gadā. Pēc tradicionālās “Lido” aldaru receptes alus tiek brūvēts “Cēsu alus” darītavā.

“Nielsen” katru gadu analizē un izvērtē pārtikas un mājsaimniecības preču svarīgāko kategoriju 20 grupas. Pirmajā posmā katrā kategorijā tiek izraudzīti trīs pieprasītākie jaunie produkti. Otrajā posmā pircēji nosaka produktus, kas visvairāk atbilst tendencēm – vai produkts ticis pamanīts, iegādāts, novērtēts un vai iegādāts atkārtoti. Gadā uzvarējušo produktu nosaka indekss, kas izveidots, balstoties uz objektīviem apgrozījuma datiem, kā arī individuālu klientu novērtējumu.

Abu posmu izpētes rezultātus apkopojot vienā indeksā, balstoties uz objektīviem apgrozījuma datiem un individuālu klientu novērtējumu, “Nielsen” par labākajiem jaunajiem produktiem pērn piena produktu grupā atzina koncerna “Food Union” biezpiena sieriņu “Kārums” beļģu šokolādes glazūrā ar šokolādes gabaliņiem, saldējuma segmentā “Food Union” saldējumu “Pols Bubble gum” ar maršmelo gabaliņiem zeltainā mājas vafeļu konusā, gaļas pārstrādes grupā “Linas Agro Group” cāļa šķiņķus “Ķekava” īpašā gardēžu marinādē.

Savukārt bezalkoholiskie dzērienu grupā par labāko atzīta “Royal Unibrew” (“Cido grupa”) viegli gāzētais bezalkoholiskais dzēriens “Mangaļi Vitafruit” ar aprikožu-jasmīnu garšu un B6 vitamīnu, stipro alkoholisko dzērienu un vīna kategorijā “Amber Distribution Latvia” “Rīgas Melnais Balzams Espresso 40%”. Tikmēr saldumu kategorijā par labāko atzīts “Orkla Latvija” ražotais zīmola “Laima” zefīrs “Maigums” ar aveņu pildījumu, bet kafijas, tējas un kakao kategorijā – “Paulig” maltā kafija “Paulig Classic In-cup”.

Kategorijā – mērces, garšvielas un pulveri par labāko produktu atzītas Latvijā lielākā olu un olu produktu ražotāja “Balticovo” zīmola “Eva” brīvo vistu brūnās olas, bet par labāko uzkodu atzīti “Orkla Latvija” kartupeļu čipsi ar samazinātu sāls saturu “Ādažu Classic”. Atdzesētas, saldētas pārtikas kategorijā visaugstāk novērtēta “Russkoje More Russkoe More” Surimi nūjiņas ar krabju garšu, bet mājdzīvnieku kopšanas kategorijā – “Nestle” sausā barība sterilizētiem kaķiem ar lasi un kviešiem “Purina One Bifensis”.

Graudaugu produkti un funkcionālie batoniņu grupā par labāko atzītas “Kellogg” brokastu pārslas “Kellogg’s Frozen” ar dabīgu zemeņu garšu, zīdaiņu pārtikas segmentā “Nutricia Milupa” pilngraudu auzu biezputra ar āboliem, bet personīgās higiēnas segmentā “L’Oreal” šampūns gariem, bojātiem matiem “L’Oreal ElVital Dream Length”. Papīra izstrādājumu kategorijā par labāko pērn atzīts “Grigeo” tualetes papīrs “Grite Blossom Camomile”, bet mājsaimniecības produktu grupā – “Henkel” tualetes bloks “Bref Beautiful Japa. Tikmēr starp mazgāšanas līdzekļiem par labāko atzītas “Henkel Persil Discs 4in1” kapsulas veļas mazgāšanai.