06.06.17
Vairāk kā 1400 jaunieši izglītoti AS “Cēsu alus” alkohola atkarības profilakses projektā “Esi NEatkarīgs!”

Alkohola atkarības profilakses projekts jauniešiem “Esi NEatkarīgs!” notiek jau piekto gadu un šogad uzsvars komunikācijā tika likts uz jauniešiem ierasto sociālo mediju vidi. Par projekta “Esi NEatkarīgs!” vēstnešiem tika izvēlēti sabiedrībā pazīstami jaunieši, kuri dalījās savos pieredzes stāstos, piemēram, dziedātājs The Ludvig, Youtube video veidotāja Beata Jonite, snovbordists Toms Petrusevičs un citi. Mērķis bija panākt, ka jaunieši informē un iedvesmo savus vienaudžus. Projekta otrajā daļā visas Latvijas jaunieši tika aicināti piedalīties video konkursā un veidot pamācošus video, lai jauniešiem saprotamā veidā pasniegtu informāciju par alkohola atkarības profilakses jautājumiem.

26.maijā īpašā kino seansā “Forum Cinemas” noslēdzās šī gada alkohola atkarības profilakses projekts “Esi NEatkarīgs!”. Pasākuma laikā jauniešus uzrunāja sertificēta narkoloģe Ilze Maksima, kura ikdienā saskaras ar pāragras un pārmērīgas alkohola lietošanas sekām, ārstējot jau atkarības. Klātesošos ar video sveicienu uzrunāja arī projekta vēstnesis snovbordists Toms Petrusevičs, kurš aicināja jauniešus izvērtēt prioritātes un darboties, lai sasniegtu augstākus mērķus.

Projekta “Esi NEatkarīgs!” organizatori ir AS “Cēsu alus” un atkarību profilakses biedrība “Esi brīvs”. “AS “Cēsu alus” kā vienu no prioritātēm sociālās atbildības jomā ir noteicis sabiedrības izglītošanu, kā primāro mērķauditoriju identificējot jauniešus – tā ir sabiedrības daļa, kas vieglāk ietekmējas no reklāmām, kino industrijas un apkārt notiekošā un tādēļ ir pastiprināta riska grupa attiecībā uz pāragru un neapdomīgu alkohola lietošanu,” stāsta Agita Kārkliņa, AS “Cēsu alus” komunikācijas vadītāja.

AS Cēsu alus komunikāciju vadītaja Agita Kārkliņa sveic video konkursa uzvarētājus

Noslēguma pasākumā demonstrēja arī projekta ietvaros organizētā video konkursa uzvarētāju video, kuru veidoja četri Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas skolēni. Video informēja jauniešus par tādām tēmām, kā alkohola ietekme uz jaunieša organismu, pāragras alkohola lietošanas iespējamās sekas, kā arī par alternatīviem veidiem, kā pavadīt brīvo laiku, nelietojot alkoholu.

“Esi NEatkarīgs!” projekts tiek rīkots kopš 2012. gada. Projekta ietvaros kopumā izglītoti vairāk kā 1400 jaunieši, organizējot diskusijas, fiziski izklaidējošas aktivitātes un praktiskos seminārus skolās, video konkursu, kā arī komunicējot projekta Facebook lapā: www.facebook.com/EsiNeatkarigs. Projekta organizators un iniciatīvas autors ir alus darītava “Cēsu alus”. Projekts tiek rīkots sadarbībā ar atkarību profilakses biedrību “Esi brīvs”.